Veel voorkomende valkuil na een puppy/basiscursus...

Na het volgen van een basis (puppy) cursus lijkt het soms alsof de hond alles heeft geleerd wat u belangrijk vindt, waardoor u besluit te stoppen met trainen...

Besef echter dat een opgroeiende hond (tot het bereiken van de volwassen leeftijd) in een razendsnel tempo zowel fysieke als mentale veranderingen doormaakt. Tijdens de pubertijd lijkt hij alles te zijn vergeten, de hond kan verschillende "angstfases" doormaken en ook kan hij op weg naar volwassenheid anders gaan reageren in situaties dan voorheen. 

Het blijkt in de praktijk dan fijn om in een 'moeilijke periode' bij uw instructeur terecht te kunnen hoe u op dat moment het beste met uw hond om kunt gaan. Tips kunnen per hond verschillen, want tenslotte is geen 1 hond gelijk! Als u de juiste handvatten heeft om uw hond te begeleiden, hoe groter de kans dat u (verdere) ontwikkeling van 'ongewenst' gedrag kunt voorkomen! Hoe langer uw hond 'ongewenst' gedrag vertoond, hoe langer het duurt om dat gedrag om te buigen (als dat nog mogelijk is!). Voorkom dat uw hond een 'probleemhond' wordt. De asiels zitten er helaas vol mee en vaak niet door de schuld van de hond! 

Probeer daarom minimaal het eerste levensjaar van de hond onder begeleiding samen bezig te blijven. Nog beter is een hondenleven lang, want net zoals het voor u leuk is om nieuwe dingen te leren en te ondernemen, geldt dat ook voor uw hond.

Met mijn eigen honden volg ik hun leven lang regelmatig cursussen/workshops bij collega's. Gewoon omdat het leuk is én omdat je altijd wel iets bijleert. Iedere hond (groot, klein, jong, oud) vindt het heerlijk om te leren, intensief met ons bezig te zijn en de onverdeelde aandacht te krijgen.

Trainen, spelletjes, speuren of een andere sport. Pure quality time samen. Dat is echt Genieten!