Cursusaanbod

NIEUW!!!

Omdat in de praktijk blijkt dat iedereen tegen andere dingen aanloopt en dus specifieke aandachtspunten heeft met zijn/haar hond heb ik besloten om, naast de standaard groepstrainingen, cursussen aan te bieden met specifieke aandacht voor 1 onderwerp. Zo'n cursus bestaat uit 5 lessen van 30 minuten met aandacht voor 1 onderwerp. Ik heb voorlopig 3 onderwerpen uitgekozen (hier komen, ontspannen wandelen aan de lijn en beheersing). Kijk voor een uitgebreidere omschrijving verder op deze pagina. Wie weet tot ziens in 1 van deze cursussen!

GROEPSTRAININGEN

Een cursus start bij voldoende inschrijvingen en als er ruimte is om een nieuwe groep te starten (u kunt zich aanmelden via het contactformulier).

Let op... U bent pas definitief ingeschreven na het terugsturen van een volledig ingevuld inschrijfformulier, welke u per email ontvangt na aanmelding. Wilt u dus verzekerd zijn van een plekje, stuur dan het ontvangen inschrijfformulier zo spoedig mogelijk ingevuld retour. Er wordt namelijk in kleine groepjes getraind, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen en Vol = Vol.

Locatie:

  Rhoon

 

PUPPYINSTUIF vanaf 8/9 weken (losse lessen van 30 minuten. Altijd in combinatie met de Basiscursus)

Kunt u niet direct in een Basiscursus beginnen, omdat er nog geen volle groep is, dan start u in de Puppyinstuif. Hier maakt u door middel van leuke oefeningen alvast een begin in het opbouwen van een vertrouwensband met uw hond, leert u basisbeginselen over hoe wel of juist beter niet met uw hond om te gaan, maakt uw hond kennis met verschillende objecten/ondergronden enz. Uiteraard kunt u ook terecht met uw vragen. Na de Instuif stroomt u automatisch door naar de Basiscursus.

Wacht alstublieft niet tot uw pup 12 weken is (zie ook het kopje "waarom al welkom met een pup vanaf 8/9 weken")! Laat de pup wel eerst even een paar dagen tot een week aan u en de nieuwe omgeving wennen en ga vervolgens zo snel mogelijk naar een hondenschool. Tot 12 weken is een ontzettend belangrijke socialisatieperiode voor uw pup om positieve ervaringen op te doen, maar ook om zelf te leren hoe u uw pup het beste kunt begeleiden. Deze belangrijke periode kunt u niet overdoen, dus laat hem niet aan uw neus voorbij gaan! 

Voorwaarde is dat de pup alle benodigde entingen voor zijn/haar leeftijd heeft gehad of de waardes zijn bepaald middels titeren (kopieën van het entingsboekje dienen meegestuurd te worden met het inschrijfformulier). Honden met een (mogelijk) besmettelijke ziekte mogen niet naar de training komen (bijvoorbeeld: diarree, braken enz.). Op deze manier houden we het met z'n allen een zo veilig mogelijke omgeving voor zowel uw eigen pup als die van een ander!

Wilt u voor de eerste keer naar de Puppyinstuif komen, meld u dan wel eerst aan! 

BASISCURSUS 

1 Theorieles en 9 opeenvolgende weken Praktijkles (30 tot 45 minuten)

Deze cursus is voor zowel pups als onervaren oudere honden. Er wordt aandacht besteed aan socialisatie, vertrouwen, contact, het opbouwen van een band en uiteraard het aanleren van oefeningen.

THEORIELES voor Basiscursus cursisten en voor toekomstige hondeneigenaren (1,5 tot 2 uur)

Deze les is zonder hond en wordt gegeven in een afgesloten ruimte van het restaurant in de Intratuin. Tijdens deze les krijgt u informatie over socialisatie, gedrag, leerproces, opvoeding, training en vooral ook lichaamstaal. Een heel belangrijk (vaak onderschat) onderdeel om goed te kunnen samenwerken met uw hond. Over de behandelde onderwerpen ontvangt u een uitgebreid naslagwerk met nog veel meer informatie.  

   

VERVOLG I

10 opeenvolgende weken Praktijkles (45 minuten)

In deze cursus worden eerder geleerde oefeningen moeilijker gemaakt en nieuwe oefeningen aangeleerd. 

VERVOLG II

10 opeenvolgende weken Praktijkles (45 minuten)

Bij deze cursus wordt de lat weer wat hoger gelegd en daarnaast nog wat nieuwe uitdagende en leuke oefeningen.  

HUISWERK OEFENINGEN

Omdat er tijdens een les veel op u afkomt ontvangt u in de Basiscursus, Vervolg I en II de behandelde oefeningen via de mail. Zo heeft u altijd een geheugensteuntje thuis. 

HIER KOMEN

5 opeenvolgende weken Praktijkles (30 minuten)

In deze cursus concentreren we ons volledig op het hier komen en alles eromheen wat nodig is.

Heeft uw hond moeite met hierkomen indien geroepen, dan is deze cursus iets voor u en uw hond. We gaan aan de slag om het hier komen zo leuk mogelijk te maken, zodat uw hond graag bij u komt als u roept. 

 

ONTSPANNEN WANDELEN AAN DE LIJN

5 opeenvolgende weken Praktijkles (30 minuten) op wisselende locaties (bos, winkelcentrum enz.)

In deze cursus concentreren we ons volledig op het ontspannen wandelen aan de lijn en alles eromheen wat nodig is. 

Heeft u een hond die trekt aan de lijn, dan is deze cursus iets voor u en uw hond. We gaan aan de slag om de hond te leren dat met een ontspannen lijn lopen véél meer oplevert dan trekken. Zo worden uw wandelingen waarschijnlijk ook weer een stuk leuker voor uzelf!

 

BEHEERSING

5 opeenvolgende weken Praktijkles (30 minuten)

In deze cursus concentreren we ons volledig op beheersing en alles eromheen wat nodig is. 

Heeft u een hond die zich gedraagt alsof hij wat stuiterballen heeft ingeslikt, zich in allerlei situaties moeilijk kan beheersen of dwingend gedrag laat zien om iets van u gedaan te krijgen, dan is deze cursus iets voor u en uw hond. We gaan aan de slag om de hond te leren dat beheerst gedrag véél meer oplevert dan stuiteren. 

 

PRIVE SPEUREN (recreatief)

5 in overleg geplande praktijklessen (ongeveer 30 tot 40 minuten), waarbij uw hond een zoekgeraakt persoon leert op te sporen. Indien u samen met een bekende wilt speuren, dan is dit ook mogelijk en lopen de honden om de beurt een spoor (de les duurt dan 60 tot 70 minuten).

Speuren vind ik een aanrader voor iedere hond en eigenaar en is geschikt voor honden van alle leeftijden. Uw hond hoeft geen andere cursus te hebben gevolgd om te kunnen speuren.

Een hond leeft in een geurenwereld, waardoor hij veel plezier beleeft aan deze activiteit. Ruiken kan uw hond al als de beste, maar tijdens het speuren leert de hond deze goed ontwikkelde neus voor een gericht doel te gebruiken. Uw hond leert, middels een aangeboden geurartikel, een "zoekgeraakt" persoon terug te vinden en onderweg alle andere interessante geurtjes en prikkels te gaan negeren. U zult versteld staan wat dat neusje kan en hoeveel plezier u en uw hond samen hebben.

Speuren is vooral een mentale uitdaging voor uw hond. Het vergt enorm veel concentratievermogen wat vooral in het begin heel veel energie van de hond kost. Tijdens het aanleren is belangrijk niet te onderschatten hoe vermoeiend het voor de hond is. Naar mate ze het vaker doen kan de hond zich steeds beter concentreren, laat zich steeds minder afleiden door alles wat er onderweg gebeurd en wordt speurconditie opgebouwd, waardoor de sporen langer en/of moeilijker kunnen worden gemaakt. Naast dat een hond speuren ontzettend leuk vindt is het ook nog eens ontzettend goed voor het zelfvertrouwen van de hond, waardoor het ook fantastisch is voor onzekere honden. Honden in de puberteit zijn ook vaak gebaat bij een combinatie van speuren en gehoorzaamheidtraining. 

Gegarandeerd plezier voor 2. Heerlijk ontspannen samen werken, samen genieten!

U bent wel gewaarschuwd...  Speuren is verslavend!

 

PRIVE TRAINING 

Locatie: 1e keer altijd bij u thuis. Dag/Tijdstip in gezamelijk overleg

Om verschillende redenen kan het prettiger en/of beter zijn om (tijdelijk) privé lessen te nemen (denk aan tijdstip van de groepstraining wat u niet uitkomt, specifiek gedrag van uw hond waar u aan wilt werken of waar in een groep niet de juiste begeleiding voor gegeven kan worden). Deze trainingen vinden meestal plaats in uw eigen omgeving en worden zoveel mogelijk afgestemd op uw persoonlijke situatie, wensen en mogelijkheden. De training is 1 op 1, waardoor er alle aandacht is voor u en uw hond. 

Indien u gedragsproblemen bij uw hond ervaart, die niet in een groepstraining kunnen worden behandeld, dan zal u in eerste instantie privé training worden aangeraden. Bij ernstige (gedrags)problemen zal ik u (eerst) doorverwijzen naar een gedragstherapeut en/of dierenarts. Indien de training daarna bij ORO's Hondenwereld plaatsvindt kom ik samen met de gedragstherapeut bij u langs, zodat we u en uw hond zo snel en efficiënt mogelijk verder op weg kunnen helpen.