Cursusaanbod

Alle trainingen zijn 1 op 1 Ruim 4 jaar heeft ORO's Hondenwereld Trainingen op de locatie van Intratuin Rhoon met enorm veel plezier groepslessen gegeven, echter de werkuren van de privétrainingen (overdag) en de groepstrainingen ('s-avonds) werden teveel, waardoor ik vanaf oktober 2019 heb besloten om alleen nog privé trainingen te geven! Groepstrainingen worden dus niet meer door mij gegeven!

Locatie trainingen: 1e keer altijd bij u thuis (behalve bij speuren). Afhankelijk van wat nodig is zijn de vervolg trainingen ook bij u thuis of buiten in uw eigen omgeving. Indien nodig (of gewoon omdat het leuk is) kan het ook zijn dat we op een andere locatie afspreken (bos/winkelcentrum etc). 

Hoe kunt u zich aanmelden?: U vult het contactformulier hier op de website in óf stuurt rechtstreeks een email naar oros-hondenwereld@live.nl, waarin u aangeeft hoe oud uw hond is en wat uw wensen zijn. Vervolgens ontvangt u een vragenlijst die u ingevuld retour mailt. Daarna plannen we in gezamenlijk overleg de afspra(a)k(en).

Ik reageer altijd (ook als ik denk u niet te kunnen helpen!). Mocht het zo zijn dat u na 2 dagen nog geen reactie van mij heeft ontvangen bel dan even op. Soms gebeurt het dat een mail niet goed bij mij aankomt. 

Dag/Tijdstip: zoals hierboven vermeld worden de data in gezamenlijk overleg gepland (maandag tot en met vrijdag). Heeft u akkoord gegeven, dan staan de data vast. Deze tijd wordt voor u gereserveerd en kan alleen in uitzonderlijke situaties 24 uur van tevoren worden afgezegd. Anders wordt de les in rekening gebracht, omdat ik zo kort van tevoren deze plek niet meer kan opvullen. 

Waar kunt u uit kiezen?

Losse lessen of Strippenkaart

Als u voor deze vorm kiest, dan kunt u uw eigen 'trainings' wensen doorgeven. Dit kan een specifiek onderdeel zijn wat om extra aandacht vraagt, bijv. niet trekken aan de lijn, hier komen, zelfbeheersing enz. of het aanleren van specifiek door u gewenst gedrag en/of het ombuigen van inmiddels ontstaan 'ongewenst' gedrag.

   

Bij ernstige (gedrags)problemen zal ik u (eerst) doorverwijzen naar een gedragstherapeut en/of dierenarts. Indien de trainingen daarna bij ORO's Hondenwereld plaatsvinden kom ik samen met de gedragstherapeut bij u langs, zodat we u en uw hond zo snel en efficiënt mogelijk verder op weg kunnen helpen.  

Volledige cursussen

Ervaart u geen probleem, maar wilt u gewoon lekker met uw pup/hond aan de slag qua opvoeding en training, dan kunt u voor een volledige cursus kiezen. Bij pups en/of geadopteerde honden die nog geen training(en) hebben gevolgd kiest u voor de Basiscursus. Heeft u een iets oudere hond en heeft u hier al training(en) mee gedaan, dan beoordeel ik tijdens de eerste les welke cursus passend is voor u en uw hond om mee te beginnen. In al deze cursussen worden verschillende oefeningen behandeld en tevens wordt er aandacht besteedt aan opvoeding (dit is iets anders dan de hond 'kunstjes' leren (wat oefeningen eigenlijk zijn)). Er wordt altijd gekeken naar de betreffende combinatie en indien nodig worden oefeningen aangepast. Er zal niet klakkenloos een programma worden afgedraaid! Iedere cursus bestaat uit 5 lessen van 45 minuten en als de 5 lessen voorbij zijn, dan kunt u steeds verlengen met 5 lessen.

Onderstaande volledige cursussen zijn mogelijk:

Basiscursus

De oefeningen die we behandelen in deze cursus zijn voor zowel pups als onervaren oudere honden (denk aan een geadopteerde hond). Er wordt aandacht besteed aan socialisatie, vertrouwen, contact, het opbouwen van een band, loslopen, beheersing en uiteraard het aanleren van wat simpele oefeningen. 

   

Vervolg cursussen

De oefeningen die we behandelen in deze cursussen bestaan voor een deel uit herhaling en moeilijker maken van de oefeningen uit voorgaande cursus(sen) die u heeft gedaan. De lat wordt steeds iets hoger gelegd, prikkels worden verhoogd en er komen nieuwe, uitdagende en vooral leuke oefeningen bij. Na ieder blok van 5 lessen kunt u weer met 5 lessen verlengen zolang u en uw hond het leuk vinden en/of er nog dingen zijn om aan te werken. 

 

 

Boekwerk (keuzemogelijkheid)

U kunt op het inschrijfformulier aangeven of u een door mij gemaakt boekwerk digitaal wilt ontvangen. Hierin worden allerlei belangrijke uiteenlopende onderwerpen besproken die betrekking hebben op zowel pups als volwassen honden. Begeleiding pup, puberteit, stress, angst, agressie, lichaamstaal, training, opvoeding, valkuilen, rasspecifieke gedragingen en nog veel meer. Dit boekwerk is praktijkgericht en wordt regelmatig bijgewerkt naar de nieuwste inzichten. 

 

Huiswerk/verslag (keuzemogelijkheid)

U kunt op het vragenformulier aangeven of u na iedere les van een volledige cursus een email wilt ontvangen met daarin de behandelde oefeningen stap voor stap uitgelegd. Dit is niet alleen gemakkelijk voor uzelf, zodat u niets kunt vergeten en het op de juiste manier kunt oefenen, maar ook om zo als gezin op dezelfde duidelijke manier met de hond om te gaan, wat ten goede zal komen van de training.

Bij losse lessen of een strippenkaart kunt u ook kiezen voor een verslag na de training(en). Dit zit weer anders in elkaar dan het huiswerk voor een volledige cursus, omdat u hier zelf aangeeft wat u wil trainen (of omdat er aan een bepaald probleem wordt gewerkt). 

Speuren (recreatief)

5 in overleg geplande praktijklessen (keuze uit +/- 30 of +/- 60 minuten), waarbij uw hond een 'zoekgeraakt' persoon leert vinden. U kunt ook zelf een spoorloper meenemen! 

Speuren vind ik een aanrader voor iedere hond en is niet leeftijdsgebonden. Om te kunnen speuren hoeft uw hond niets geleerd te hebben. Hij heeft alleen zijn goed werkende neus nodig en laten ze daar nu mee geboren worden ;-)! 

Een hond leeft in een geurenwereld, waardoor hij veel plezier zal beleven aan deze activiteit. Ruiken kan hij al als de beste. Tijdens het speuren leert de hond zijn goed ontwikkelde neus gericht te gebruiken. Aan de hand van een aangeboden geurartikel zoekt hij een persoon op en zal uiteindelijk onderweg alle andere interessante geurtjes en prikkels leren negeren. U zult versteld staan wat dat neusje kan en iedere week trots naar huis gaan. En misschien nog wel belangrijker... U heeft samen met uw hond veel plezier! 

Speuren is vooral een mentale uitdaging voor uw hond. Hij leert focussen op de aangeboden geur en al het andere wat hij ruikt te negeren. Dit kost veel energie, opperste concentratie en ook doorzettingsvermogen, wat allemaal langzaam opgebouwd moet worden! Het is belangrijk niet te onderschatten hoe vermoeiend het voor de hond is. Naar mate ze het vaker doen kan de hond zich beter en langer concentreren, laat deze zich minder afleiden door alles wat er onderweg gebeurd en wordt speurconditie opgebouwd, waardoor de sporen langer en/of ingewikkelder kunnen worden gemaakt. Naast dat een hond speuren ontzettend leuk vindt, is het ook nog eens ontzettend goed voor het zelfvertrouwen van de hond, waardoor het ook fantastisch is voor onzekere honden. Met honden in de puberteit is het zelfs aan te raden om een combinatie van speuren en gehoorzaamheidtraining te doen. 

Speuren is gegarandeerd een plezierige hobby voor u beiden. Heerlijk ontspannen samen werken, samen genieten!

U bent echter wel gewaarschuwd...  Speuren is verslavend! Vraag dat maar aan degene die het inmiddels al jaren doen ;-)