Cursusaanbod

Alle trainingen zijn 1 op 1Groepstrainingen worden niet meer door mij gegeven!

Locatie trainingen: 1e keer altijd bij u thuis (behalve bij speuren). Afhankelijk van wat we behandelen zijn de vervolg trainingen ook bij u thuis of buiten in uw eigen omgeving. Indien nodig voor de oefeningen kan het ook zo zijn dat we een keer op een andere locatie afspreken (bos/winkelcentrum etc). 

Hoe kunt u zich aanmelden?: U vult het contactformulier hier op de website in óf stuurt rechtstreeks een email naar oros-hondenwereld@live.nl, waarin u aangeeft hoe oud uw hond is en wat voor training u wenst. Vervolgens ontvangt u van mij een vragenlijst die u ingevuld retour mailt. Daarna plannen we in gezamenlijk overleg de afspra(a)k(en). Mocht het zo zijn dat u na 2 dagen nog geen reactie van mij heeft ontvangen bel dan even op. Soms gebeurt het helaas dat een mail niet goed bij mij aankomt. 

Dag/Tijdstip: zoals hierboven is vermeld worden de data in gezamelijk overleg gepland (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 16.00 uur). Heeft u akkoord gegeven, dan staan de data vast. Deze tijd wordt voor u gereserveerd en kan alleen in uitzonderlijke situaties 24 uur van tevoren worden afgezegd. Anders wordt de les in rekening gebracht, omdat ik zo kort van tevoren deze plek niet meer kan opvullen. 

Waar kunt u uit kiezen?

Losse lessen of een Strippenkaart

Als u voor deze vorm kiest, dan kunt u uw eigen 'trainings' wensen doorgeven. Dit kan een specifiek onderdeel zijn wat om extra aandacht vraagt (bijv. niet trekken aan de lijn, hier komen, zelfbeheersing enz.) of het aanleren van specifiek door u gewenst gedrag en/of het ombuigen van inmiddels onstaan 'ongewenst' gedrag.

    

Bij ernstige (gedrags)problemen zal ik u (eerst) doorverwijzen naar een gedragstherapeut en/of dierenarts. Indien de trainingen daarna bij ORO's Hondenwereld plaatsvinden kom ik samen met de gedragstherapeut bij u langs, zodat we u en uw hond zo snel en efficiënt mogelijk verder op weg kunnen helpen.  

Volledige cursussen

Ervaart u geen probleem, maar wilt u gewoon lekker met uw pup/hond aan de slag qua opvoeding en training, dan kunt u voor een volledige cursus kiezen. Bij pups en/of geadopteerde honden die nog geen training(en) hebben gevolgd kiest u voor de Basiscursus. Heeft u een iets oudere hond en heeft u hier al training(en) mee gedaan, dan beoordeel ik tijdens de eerste les welke cursus passend is voor u en uw hond om mee te beginnen. In al deze cursussen worden verschillende oefeningen behandeld en tevens wordt er aandacht besteedt aan opvoeding (dit is iets anders als de hond 'kunstjes' leren (wat oefeningen eigenlijk zijn)). Er wordt altijd gekeken naar de betreffende combinatie en indien nodig worden oefeningen aangepast. Er zal niet klakkenloos een programma worden afgedraaid! Iedere cursus bestaat uit 5 lessen van 45 minuten. 

Onderstaande volledige cursussen zijn mogelijk:

Basiscursus

De oefeningen die we behandelen in deze cursus zijn voor zowel pups als onervaren oudere honden (denk aan een geadopteerde hond). Er wordt aandacht besteed aan socialisatie, vertrouwen, contact, het opbouwen van een band en uiteraard het aanleren van oefeningen. 

      

Vervolg cursussen

De oefeningen die we behandelen in deze cursussen bestaan voor een deel uit herhaling en moeilijker maken van de oefeningen uit voorgaande cursus(sen) die u heeft gedaan. De lat wordt steeds iets hoger gelegd, prikkels worden verhoogd en er komen nieuwe, uitdagende en leuke oefeningen bij. Na ieder blok van 5 lessen kunt u weer met 5 lessen verlengen zolang u en uw hond het leuk vinden en/of er nog dingen zijn om aan te werken. 

    

    

Naslagwerk (keuzemogelijkheid)

U kunt op het inschrijfformulier aangeven of u een uitgebreid naslagwerk wilt ontvangen. Hierin worden allerlei belangrijke onderwerpen besproken. Waar kunt u op letten als u een pup in huis heeft/krijgt, puberteit, stress, angst, lichaamstaal, agressie, training, opvoeding, rasspecifieke gedragingen en nog veel meer. Dit naslagwerk is praktijkgericht en wordt regelmatig bijgewerkt naar de nieuwste inzichten. 

  

Huiswerk (keuzemogelijkheid)

In de groepstrainingen ontving iedereen na elke les alle behandelde oefeningen per email. Een aantal mensen was hier erg blij mee en deed er ook echt zijn/haar voordeel mee. Er waren echter ook mensen die niets met deze extra service deden. Aangezien ik hier veel tijd en aandacht aan besteed heb ik besloten dit niet meer standaard te doen, maar mensen hier een keuze in te geven. De ervaring leert dat als mensen er zelf voor kiezen en ook iets voor betalen, zij er daadwerkelijk iets mee doen. Dit komt ten goede van de hond en ook heb ik zelf meer eer van mijn werk ;-).

U kunt op het vragenformulier aangeven of u na iedere les een email wilt ontvangen met daarin de behandelde oefeningen stap voor stap uitgelegd. Dit is niet alleen gemakkelijk voor uzelf, zodat u niets kunt vergeten en het op de juiste manier oefent, maar ook om zo als gezin op dezelfde manier met de hond om te gaan, wat veel duidelijker voor de hond is.

Speuren (recreatief)

5 in overleg geplande praktijklessen (keuze uit +/- 30 of +/- 60 minuten), waarbij uw hond een 'zoekgeraakt' persoon leert vinden. U kunt ook zelf een spoorloper meenemen. 

Speuren vind ik een aanrader voor iedere hond en eigenaar en is niet leeftijdsgebonden. Om te kunnen speuren hoeft uw hond niets geleerd te hebben. Hij heeft alleen zijn goed werkende neus nodig en laten ze daar nu mee geboren zijn ;-)! 

Een hond leeft in een geurenwereld, waardoor hij veel plezier beleeft aan deze activiteit. Ruiken kan uw hond als de beste. Tijdens het speuren leert de hond deze goed ontwikkelde neus gericht te gebruiken. Aan de hand van een aangeboden geurartikel zoekt hij een persoon op en zal uiteindelijk onderweg alle andere interessante geurtjes en prikkels leren negeren. U zult versteld staan wat dat neusje kan en u zult iedere week weer trots naar huis gaan. En misschien nog wel belangrijker... U zult samen met uw hond heel veel plezier beleven! 

Speuren is vooral een mentale uitdaging voor uw hond. Het vergt enorm veel concentratievermogen van de hond om zich op die specifiek aangeboden geur te focussen en alle andere geuren te negeren. Dit kost heel veel energie. Het is belangrijk niet te onderschatten hoe vermoeiend het voor de hond is. Naar mate ze het vaker doen kan de hond zich beter en langer concentreren, laat de hond zich minder afleiden door alles wat er onderweg gebeurd en wordt speurconditie opgebouwd, waardoor de sporen langer en/of ingewikkelder kunnen worden gemaakt. Naast dat een hond speuren ontzettend leuk vindt, is het ook nog eens ontzettend goed voor het zelfvertrouwen van de hond, waardoor het ook fantastisch is voor onzekere honden. Honden in de puberteit zijn ook vaak gebaat bij een combinatie van speuren en gehoorzaamheidtraining. 

Gegarandeerd een plezierige hobby voor u beiden. Heerlijk ontspannen samen werken, samen genieten!

U bent echter wel gewaarschuwd...  Speuren is verslavend!