Cursusaanbod

Locatie privé trainingen: 1e keer altijd bij u thuis (behalve bij speuren).

Dag/Tijdstip wordt in gezamelijk overleg gepland (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 16.00 uur).

U vult vooraf een vragenlijst in en stuurt deze terug via de mail. Tijdens onze kennismaking en gelijktijdig eerste training bij u thuis bespreken we uw wensen en/of eventuele problemen. 

PRIVE TRAINING LOSSE LESSEN OF STRIPPENKAART: BIJ EIGEN WENSEN WAT U WILT TRAINEN OF INDIEN EEN SPECIFIEK ONDERDEEL OM EXTRA AANDACHT VRAAGT OF BIJ PROBLEEMGEDRAG

U kunt kiezen voor privé lessen, waarin u uw eigen wensen kunt doorgeven over wat u graag samen met uw hond wil leren. Dit kan bijvoorbeeld ook een specifiek onderdeel zijn wat om extra aandacht vraagt bij uw hond (denk aan bijv. niet trekken aan de lijn, hier komen, zelfbeheersing enz.).

Deze privé trainingen kunnen ook worden ingezet indien u probleemgedrag bij uw hond ervaart. Bij ernstige (gedrags)problemen zal ik u (eerst) doorverwijzen naar een gedragstherapeut en/of dierenarts. Indien de trainingen daarna bij ORO's Hondenwereld plaatsvinden kom ik samen met de gedragstherapeut bij u langs, zodat we u en uw hond zo snel en efficiënt mogelijk verder op weg kunnen helpen.  

PRIVE TRAINING: VOLLEDIGE CURSUSSEN

Bij pups kunt u voor een volledige cursus kiezen en van daaruit doorgaan met de Vervolgcursussen. In deze cursussen worden allerlei verschillende (basis)oefeningen behandeld. Er wordt altijd gekeken naar de betreffende combinatie en indien nodig worden oefeningen aangepast. Er zal niet klakkenloos een programma worden afgedraaid! Iedere cursus bestaat uit 5 lessen van 45 minuten. 

Deze cursussen zijn ook mogelijk wanneer u met een iets oudere hond van een andere hondenschool afkomt en privé door wilt gaan. Tijdens de eerste les wordt dan beoordeeld welke cursus passend is voor u en uw hond. 

Onderstaande volledige cursussen zijn mogelijk:

BASISCURSUS

De oefeningen die we behandelen in deze cursus zijn voor zowel pups als onervaren oudere honden (denk aan een geadopteerde hond). Er wordt aandacht besteed aan socialisatie, vertrouwen, contact, het opbouwen van een band en uiteraard het aanleren van oefeningen. 

VERVOLG I

De oefeningen die we behandelen in deze cursus bestaan voor een deel uit herhaling van de Basiscursus, echter wordt de lat steeds iets hoger gelegd en komen er nog wat nieuwe oefeningen bij. 

VERVOLG II

Bij deze cursus wordt de lat weer wat hoger gelegd en daarnaast nog wat nieuwe uitdagende en vooral leuke oefeningen.  

INFORMATIEF NASLAGWERK (keuzemogelijkheid)

Indien gewenst kunt u een uitgebreid naslagwerk bestellen. Hierin worden allerlei belangrijke onderwerpen besproken. Waar kunt u op letten als u een pup in huis heeft/krijgt, puberteit, stress, angst, lichaamstaal, training, opvoeding, rasspecifieke gedragingen en nog veel meer. Dit naslagwerk is praktijkgericht en wordt regelmatig bijgewerkt naar de nieuwste inzichten. 

  

HUISWERK (keuzemogelijkheid)

In de groepstrainingen ontving iedereen na elke les alle behandelde oefeningen per email. Een aantal mensen was hier erg blij mee en deed er ook echt zijn/haar voordeel mee. Er waren echter ook mensen die niets met deze extra service deden. Aangezien ik hier veel tijd en aandacht aan besteed heb ik besloten dit niet meer standaard te doen, maar mensen hier een keuze in te laten maken. De ervaring leert dat als mensen er zelf voor kiezen en ook iets voor betalen, zij er ook daadwerkelijk iets mee doen. Dit komt ten goede van de hond en de uitvoering van de oefeningen.

U kunt dus op het inschrijfformulier aangeven of u ervoor kiest alles te onthouden wat we bespreken en behandelen tijdens de trainingen of dat u kiest voor een email na iedere les, waarin de behandelde oefeningen, stap voor stap worden uitgelegd. Dit is niet alleen gemakkelijk voor uzelf, zodat u niets kunt vergeten, maar ook om zo als gezin op dezelfde manier met de hond om te gaan. Iedereen kan op deze manier de uitleg en de reden van een oefening lezen. Zo wordt het gemakkelijker om op 1 lijn te komen, zodat het duidelijker is voor de hond.

PRIVE SPEUREN (recreatief)

5 in overleg geplande praktijklessen (keuze uit +/- 30 of +/- 60 minuten), waarbij uw hond een zoekgeraakt persoon leert op te sporen. 

Speuren vind ik een aanrader voor iedere hond en eigenaar en is niet leeftijdsgebonden. Om te kunnen speuren hoeft uw hond namelijk (nog) niets geleerd te hebben. Hij heeft alleen zijn neus nodig en laten ze daar nu al mee geboren worden ;-)! 

Een hond leeft in een geurenwereld, waardoor hij veel plezier beleeft aan deze activiteit. Ruiken kan uw hond al als de beste. Tijdens het speuren leert de hond deze goed ontwikkelde neus gericht te gebruiken. Aan de hand van een aangeboden geurartikel zoekt hij een persoon op en zal uiteindelijk onderweg alle andere interessante geurtjes en prikkels gaan negeren. U zult versteld staan wat dat neusje kan en u zult iedere keer weer trots naar huis gaan. En misschien nog wel belangrijker... U zult samen met uw hond heel veel plezier beleven! 

Speuren is vooral een mentale uitdaging voor uw hond. Het vergt enorm veel concentratie van de hond om zich op die specifieke aangeboden geur te focussen en alle andere geuren te negeren. Dit kost heel veel energie. Het is belangrijk niet te onderschatten hoe vermoeiend het voor de hond is. Naar mate ze het vaker doen kan de hond zich steeds beter en langer concentreren, laat de hond zich steeds minder afleiden door alles wat er onderweg gebeurd en wordt speurconditie opgebouwd, waardoor de sporen langer en/of moeilijker kunnen worden gemaakt. Naast dat een hond speuren ontzettend leuk vindt is het ook nog eens ontzettend goed voor het zelfvertrouwen van de hond, waardoor het ook fantastisch is voor onzekere honden. Honden in de puberteit zijn ook vaak gebaat bij een combinatie van speuren en gehoorzaamheidtraining. 

Gegarandeerd plezier voor 2. Heerlijk ontspannen samen werken, samen genieten!

U bent wel gewaarschuwd...  Speuren is verslavend!